Ga naar
Reint Scholten
Transitiemanager Zorgsupport GGNet
Facility management en ondersteuning aan het primaire proces van een organisatie speelt bij Reint Scholten (1964) in zijn hele werkzame leven een rol. Dienstbaar zijn aan anderen zit in zijn bloed. Reint heeft een brede ervaring opgedaan binnen diverse zorgorganisaties, onder andere (Academische) ziekenhuizen, Verpleeg & Verzorgingshuizen en de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast is hij actief als toezichthouder in het primair onderwijs, het sociaal domein en bij een woningbouwcorporatie. Belangrijke drijfveren daarin zijn vernieuwing, verandermanagement en verbetering, waardoor efficiŽnter en Lean gewerkt kan worden. De basis hiervoor heeft Reint in de (deeltijdstudie) Facility Management gelegd.
Na zijn studie facilitair management heeft Reint als commercieel projectmanager gewerkt bij Sodexo en van daaruit de overstap gemaakt naar GGNet. Medio 2012 heeft Reint de masterstudie management & innovatie succesvol afgerond met zijn thesis 'Gastvrijheid begint bij jezelf'. Naast het thema gastvrijheid is Reint actief op de diverse terreinen van het facilitaire werkveld, in nauwe samenwerking en aansluiting met het primaire (zorg)proces. In zijn rol als transitiemanager helpt hij de zorgunits binnen GGNet om de ondersteuning zo dicht mogelijk bij de bron te organiseren. In aansluiting op het thema gastvrijheid is zijn motto: Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg! (Loesje 2003).
Joke van der Schoor
Helpgewoon Nederland en docent HBO/Masters
Joke van der Schoor (1964) heeft meer dan 25 jaar ervaring in het facilitaire werkveld binnen verschillende branches. Joke heeft facilitaire functies vervuld bij de overheid, in het onderwijs en in de zorg. Daar heeft zij reorganisaties en transformaties begeleid op strategisch niveau. Daarnaast heeft zij diverse facilitaire projecten begeleid c.q. uitgevoerd. Binnen de zorg heeft zij bij een grote organisatie de facilitaire organisatie gecentraliseerd en getransformeerd naar een regieorganisatie met een hoge mate van uitbesteding, waarbij kostenreductie een belangrijke opdracht was.
Momenteel is zij werkzaam bij Helpgewoon Nederland waar zij coŲperaties opricht, inricht en begeleid naar zelfsturing met een doordacht curriculum en teamcoaching. Daarnaast werkt zij als docent op HBO en Masters-niveau afgewisseld met interim opdrachten bij verschillende organisaties. Joke heeft na haar HBO Facility Management, de Post HBO-de opleiding tot docent afgerond, alsook leergangen Mediation en Changemanagement. Nadat zij haar MBA heeft behaald heeft zij bij Nijenrode het programma Touching the Community Soul afgerond, waarbij nieuw leiderschap en business spiritualiteit centraal stonden. Haar ambitie is om via de redactie van FactoMediabase kennis te delen, te verhogen en te vernieuwen met de bijdragen van collega professionals binnen het werkveld.
3.94.202.172